Tre viktiga SEO-trender för 2017

Det finns givetvis många olika gissningar om hur Google kommer att behandla webbdata under 2017. Och svaret på den eviga frågan om hur man ska bli nummer 1 kommer alltid att ändras, från år till år.

Skifte från bordsdator till mobil

Förra årets trend håller i sig. Det blir allt viktigare att anpassa webbsidan till mobiler och små skärmar, dvs responsiv webbdesign. Det är numera grundläggande att utveckla webbsidor för mobilen, eftersom användarna i all större utsträckning byter surfvanor från bordsdator till mobil. Google straffar webbsidor som inte är anpassade till små skärmar. Du kan undersöka om din webbsida är anpassad på: Google Search Console.

Hastighet

För sökmotorerna är hastighet en viktig orsak till god rankning. Man utgår från det självklara faktum att viktiga webbsidor ofta har god teknik och bra hosting. Undersök din webbplats och gör viktiga anpassningar för att minska laddtiden. Du kan kontrollera din webbplats här.

Säkerhet

Google verkar ranka säkra webbsidor lite högra än andra.Och då pratar jag om SSL-protokoll. Om du kan implementera detta på din webbsajt så kommer du att få ett litet försprång över konkurrenterna. Kontakta ditt webbhotell för hjälp, många erbjuder gratis eller prisvärd SSL.

*

Givetvis finns det mer att tänka på än bara detta, men jag skulle hålla ett öga på dessa tre punkter framöver.