Webbsida med videobakgrund

SEG, Swiss Education Group är ett världsledande nätverk med hotell management-utbildningar, kock-, och konditorutbildningar. De ville skapa sig en profil som tilltalar ungdomar som påvisar handlingskraft och action. Och webbsidan skulle dels innehålla alla viktiga – och kanske lite tråkiga fakta om utbildningar och ansökningar – och dels skulle den vara tilltalande för ögat.

SEG hade dessutom ett stort bibliotek med filmer och foton, vilket vi valde att utnyttja för webbplatsen. Lösningen vi föreslog var att skapa en videobakgrund på första sidan. Detta skapar en känsla av närvaro, och besökaren hamnar i rätt sinnesstämning för att vidare klicka runt på webbplatsen, och förhoppningsvis kontakta SEG för mer information om dess utbildningar.

Du behöver inte vara en expert på video för att åstadkomma detta, ofta räcker det med en enklare kortfilm som går runt i en loop. Känslan av rörelse och handling är måhända viktigare för en webbplats än absolut perfektion. Och givetvis hjälper vi dig med allt.

Besök Swiss Education Group.

Tre viktiga SEO-trender för 2017

Det finns givetvis många olika gissningar om hur Google kommer att behandla webbdata under 2017. Och svaret på den eviga frågan om hur man ska bli nummer 1 kommer alltid att ändras, från år till år.

Skifte från bordsdator till mobil

Förra årets trend håller i sig. Det blir allt viktigare att anpassa webbsidan till mobiler och små skärmar, dvs responsiv webbdesign. Det är numera grundläggande att utveckla webbsidor för mobilen, eftersom användarna i all större utsträckning byter surfvanor från bordsdator till mobil. Google straffar webbsidor som inte är anpassade till små skärmar. Du kan undersöka om din webbsida är anpassad på: Google Search Console.

Hastighet

För sökmotorerna är hastighet en viktig orsak till god rankning. Man utgår från det självklara faktum att viktiga webbsidor ofta har god teknik och bra hosting. Undersök din webbplats och gör viktiga anpassningar för att minska laddtiden. Du kan kontrollera din webbplats här.

Säkerhet

Google verkar ranka säkra webbsidor lite högra än andra.Och då pratar jag om SSL-protokoll. Om du kan implementera detta på din webbsajt så kommer du att få ett litet försprång över konkurrenterna. Kontakta ditt webbhotell för hjälp, många erbjuder gratis eller prisvärd SSL.

*

Givetvis finns det mer att tänka på än bara detta, men jag skulle hålla ett öga på dessa tre punkter framöver.

Magazi – nytt WordPress tema

screenshotNu har vi släppt ett helt nytt WordPress tema, Magazi, med inspiration från mode- och designmagasin. Den är responsiv, lättläst i både stora och små datorer, tablets och smartphones. Max-bredden är 1366px, inklusive de vanligaste wordpress-funktionerna som header, valfri bakgrund, widgets etc.

Ladda ner från: wordpress.org/themes/magazi/

Min webbsida fungerar inte längre!

page-errorDet är en webbdesigners mardröm när kunden börjar ändra den grafiska formgivningen, och efter några veckor är webbplatsen prydd med animerade giffar och felformaterad text. Och av det fordom proffsiga utseendet är det inte mycket kvar.

Men kanske är det vi webbdesigners som inte lyssnar tillräckligt noga på kunden? Har vi sålt något åt dem som de egentligen inte ville ha? Kanske var de ute efter något annat redan från början, en sida som inte var lika stilren som den vi föreslog?

Det är en konst att lyssna på kunden, och via samtalet komma fram till en lösning som fungerar för bägge parter.

Men det finns större problem än att sidan blir nerklottrad efter några veckor. Ibland när kunden ska göra uppdateringar och modifieringar så går något sönder, och sidan fungerar inte längre som den ska.

Det är ganska många som sitter där ute med webbplatser som bjuder på både stora och små skönhetsfel, samt tekniska problem. Ofta tar man inte tag i saken, man har inte tid, eller så är man rädd att det ska kosta för mycket att fixa.

Tioreo hjälper dig med alla möjliga problem på WordPress, samt shoppingverktyget Woocommerce. Vare sig du vill installera nytt, om något inte längre fungerar, eller behöver justeras eller uppdateras.

Webbsidan är ofta företagets starkaste och mest lättillgängliga marknadskanal, sköt om den!

Finns ditt företag på Wikipedia?

wikipedia-about-wikipediaWikipedia är världens största källa till kunskap, ett enormt digitalt uppslagsverk som sträcker sig över de flesta regioner och språk.

Givetvis är det många som vill vara med i det här uppslagsverket, både företag och privatpersoner, men det kan ibland visa sig vara svårare än man trott.

Som företag måste man uppfylla vissa givna kriterier, och artikeln ska vara skriven på ett korrekt sätt. Och efter publiceringen bör man följa upp artikeln så att den inte tas bort, eller ändras på ett otillbörligt sätt.

Många av de erfarna redaktörerna på Wikipedia ogillar att företag lägger upp artiklar på ett felaktigt sätt, de ser det som otillbörlig reklam, och tar bort din artikel bara efter några minuter.

Redaktörerna har stor makt över vad som visas i uppslagsverket, och vad som inte visas. Vissa av redaktörerna är lite excentriska och har utvecklat en speciell intern kultur.

Wikipedia har anklagats för elitism av debattörer och användare, men det är såhär tjänsten fungerar idag, och vi är bundna av dess regelverk och kultur.

Därför måste man iaktta stor försiktighet, tålamod och följa Wikipedias givna regler och strukturer mycket noggrant.

Vi erbjuder konsultation kring de flesta aspekter av Wikipedia, och arbetar noggrant och diskret för våra kunders räkning. Tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer.

Hur bred bör en webbplats vara?

Tioreo responsiv webbdesignHur bred bör en webbplats vara? Det är många som frågar sig detta, då sajten ska passa smartphones, läsplattor, vanliga stationära datorer, och stora skärmar hos reklambyråer och formgivare.

En lösning är att göra webbplatsen flytande (responsiv) dvs att den ”vecklar ihop sig” beroende på vilken mottagare du använder.

Smartphones har en skärmbred på ca 220-480 pixlar (px), små bärbara datorer har en skärmbredd på ca 1024 px, och större bärbara och stationära har ca 1366 px, eller mer.

Bredden bör alltså vara mellan ca 200 px till 1366 px, för att vi ska vara på den säkra sidan.

Och allt ska se snyggt ut, i alla format. Inte minst i de stora formaten, där det är enklare att se olika skavanker och misstag.

De flesta webbplatser är fortfarande anpassade till en maxbredd på ca 1024 px, men allt fler gör sina sajter bredare för att passa större skärmar med hög kontrast.

Vi på Tioreo bygger självklart webbplatser som passar stora format, såväl som små. Vår egen webbplats är ett exempel på detta. Klicka runt och prova!

Dagens citat: Konsten att skapa teknik

Konst och Teknik som Leonardo Da Vinci

Sketch av Leonardo Da Vinci

Det är en konst att perfekta det tekniska och samtidigt tekniskt utmanande att uppfylla den där konstnärliga känslan.

Av Elena Sophocleous @ Tioreo.se

Hur vi arbetar: Grafisk Webbprofil

Här finner du det grafiken till Tioreos webbsida. Detta är ett exempel på hur vi arbetar med färger, typsnitt och ikoner.

Tioreos grafiska webbprofil

Hur vi arbetar: Ikoner och grafik

Välj från skräddarsydd grafik, ikoner, knappar och symboler. Det finns hundratals varianter, färger och former.

Tioreo ikoner knappar regnbåge

Tioreo Ikoner knappar vit-guld